De Kuna-Indianen, die op de Panamese San Blas-Eilanden wonen, hebben altijd een extreem lage bloeddruk gehad, die niet steeg met de leeftijd. Zij verkeren hun hele leven in opmerkelijk goede gezondheid.
Toen de leefstijlen van deze mensen werd bestudeerd viel één ding op: de Kuna dronken allen een significante hoeveelheid drank van ongebrande, hoog-flavonole Cacao. Het kan helpen de bloeddruk te verlagen
Rauwe, ecologisch geteelde Cacao helpt je te focussen op je intenties, en deze te versterken met positiviteit, waardoor je doelen met meer gemak zult bereiken. Cacao verhoogt concentratie en alertheid. Over het algemeen maakt het vrolijk en enthousiast
Deze cacao vervult je van enthousiasme, motivatie, en van enorme hoeveelheden energie. Het is sterk vitaliserend.
Waarom ongebrande Cacao zoveel beter is:
Cacao bevat kleine hoeveelheden caffeïne en theobromine. Echter, homeopatisch onderzoek heeft uitgewezen, dat het effect van geroosterde caffeïne sterk verschilt van rauwe.
Een experiment werd uitgevoerd door de deelenemers een aftreksel van geroosterde, gemalen Cacaobonen in kokend water te geven.
Vervolgens werd bij de deelnemers een nerveuze spanning gemeten, zoals die ook door zwarte koffie wordt bewerkstelligd.
Andere kenmerken die werden waargenomen, waren een versnelde circulatie en een verhoogde hartslag.
Wanneer hetzelfde aftreksel werd gemaakt met rauwe bonen, bleven deze effecten uit. Hieruit werd opgemaakt, dat deze belastende werkingen van caffeïne worden veroorzaakt door de chemische veranderingen, die optreden bij het roosteren.
Het verschil kun je ook gemakkelijk zelf voelen, door bijvoorbeeld 25 gram rauw Cacaopoeder te nemen, en de volgende dag dezelfde hoeveelheid regulier, geroosterd poeder.
Om goede resultaten te boeken, is het beter om geen melkproducten te nemen vanaf enkele uren vóór het experiment tot enkele uren erna. Melkproducten blokkeren namelijk de opname van de in Cacao aanwezige antioxidanten.
In tegenstelling tot de ongebrande, zal de gebrande cacao je niet erg blij maken: het zal je vooral enorm opfokken en nerveus maken, waarna je alweer snel al je energie kwijt bent.
Ook op gezondheidsniveau geeft het hele andere resultaten dan de ongebrande versie.
Het is tegenwoordig algemeen bekend, dat roosteren/branden zeer ongezonde chemische veranderingen tot gevolg heeft, waarbij zeer kankerverwekkende koolstofverbindingen worden gevormd.
Verder moeten we de verstorende en verouderende werking van de gebrande caffeïne zeker niet vergeten, en daalt met het branden ook nog eens het oorspronkelijke antioxidantgehalte met een factor 3,67.
De ongebrande versie is niet alleen zeer gezond vanwege de antioxidanten, maar heeft ook een heel soepel en natuurlijk effect op de gesteldheid, waardoor men zich vaak blij en super vitaal voelt.
Het is niet eens overdreven om te beweren, dat het een spirituele staat teweeg brengt, een staat van helderder bewustzijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com
facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl
contact:+31619727294