In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

vrijdag 7 juni 2013

Wat is Gezonde Chocola die ook nog Fairtrade en Bio Gecertificeerd is?

Wat is Gezonde Chocola die ook nog Fairtrade en Bio Gecertificeerd is?
Dit legt Dr Steven Warren uit die van Xocai is overgestapt naar een meer integer
bedrijf dat zijn eigen rauwe chocolade maakt van de beste criollo cacao bonen
die niet afkomstig zijn uit Afrika waar kinderslavernij hoogtij viert zie deze trailer dit is dus geen eerlijkechocola
ZIE --->The dark side of chocolate<--- strong="">
                                                       Dr Steven Warren from choconat on Vimeo
Waarom is de keuze van de cacao boon zo belangrijk? er zijn 3 soorten cacao bonen.
Criollo : De Criollo is de volmaakste diamant van alle cacaoboon soorten deze wordt door choconature gebruikt. Deze boon heeft de meest delicate, gebalanceerde en zachte smaak maar is heel vatbaar voor ziektes. De boon is goed voor 5-10% van de wereldproductie en komen voor in Java,Madagasca,Venezuela,equador maar bevat 50% meer nutrienten dan elk van de 2 andere soorten die hier onder staan.
Trinitario : De Trinitario komt oorspronkelijk uit Trinidad. Vanwege zijn subtiele, fijne kwaliteit wordt deze soort vaak gebruikt voor het blenden. Valrhona echter, maakt een overheerlijke chocolade van deze boon. De wereldproductie van de Trinitario is ongeveer 10-15% en komt voor in Grenada,Haïti,Jamaica,Trinidad,Venezuela.
Forastero : De Forastero is de meestverspreide cacaoboon ter wereld. Hij heeft grotere peulen en is veel meer resistent tegen ziektes. Vanwege de mindere kwaliteit en toch sterke, ferme en volle smaak wordt de boon veel gebruikt voor het blenden. Goed voor meer dan 80% van de wereld cacao productie en komt hoofdzakelijk uit Afrika waar Callebaut Hershey en Nestle maar ook Xocai zijn cacao vandaan heeft, via dynamic chocolates in canada wordt dat onder white label gemaakt met gewone barry callebaut chocola zonder gerafineerde suikers en komt voor in Ivoorkust,Ghana,Sao Thomé.

Wat is nu Gezonde Chocolade?

Gezonde Chocola is op een andere mannier bewerkt als normale chocolade zoals dit door de grote chocolade bedrijven wordt gedaan, choconature heeft hier een speciaal procede op ontwikkeld dat ze ten eerste de beste criollo bonen gebruikt en geen fermentatie toepast dit is altijd te proeven door de fruitige smaak die in de chocola achterblijft. Waarom fermentatie niet mag worden toegepast legt Prof. Rodger Corder in deze presentatie uit.
Normaal word na de pluk van de cacao pods  de cacao bonen met vruchtvlees ongeveer tussen de 6 a 10 dagen gefermenteerd tussen de 50 en 60 graden dit vernietigd echter in de cacao de belangrijkste enzymen die belangrijk zijn bij de spijsvertering. Dit wordt toegepast bij alle rauwe cacao en gewone chocolade uit de winkels in Nederland en verlaagt daarmee aanzienlijk de gezondheids voordelen in de chocola.
Choconature maakt alleen gebruik vanwilde organische Biologisch gecertificeerde fairtraide criollo cacao bonen van het beste soort en bevat nog steeds alle hoogwaardige voedingsstoffen die een goede gezondheid kunnen bevorderen. Ik advisereer om 1 a 2 stuks max per dag te eten voor een optimaal effect. Het is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en zelfs voor diabetici. En ideaal voor mensen die willen afvallen alhoewel we daar sinds kort een volledig natuurlijke Bio superfood maaltijd shake voor hebben met 20 superfoods zoals Spirulina,chlorella,macca,cordyceps en nog 16 andere superfoods dit kunt u lezen bij de product omschrijving als u naar de webstore gaat waar u nu 20% korting krijgt als u via de webstore links gaat.

Wat is cacao?

De rauwe cacaoboon is een van de meest fantastische Superfoods tot nu toe bekend! Er zitten meer dan +500 stoffen in cacao. Dit zijn een van de krachtigste antioxidanten en essentiële voedingsstoffen die bekend zijn. Door deze complexiteit aan stoffen die met elkaar samenwerken is men tot zover er nog niet in geslaagd een kunstmatige chocoladearoma te ontwikkelen. Door het fermenteren drogen en roosteren van cacaobonen en het alkaliseren worden veel van deze stoffen en hun werking, veranderd vernietigd.                   Daarnaast bevat gewone chocolade veel ongezonde suikers en vetten wax en vulstoffen en andere  kunstmatige toevoegingen. Dit kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken en leiden tot overgewicht en juist diabetes.

Waarom is Gezonde Chocola anders dan reguliere chocola?

Gezonde Chocolade is heerlijke chocola gemaakt van bonen uit equador, waarvan je gezond en verantwoord kunt genieten. De producten van deze Gezonde Chocola zijn namelijk bereid met pure onbewerkte cacao en gezoet met heerlijke superfood bessen (maqui bessen açai bessen ) en met ongeraffineerde ruwe sapkristallenuit rietsuiker en binnenkort met kokosbloesem suiker die nog maar de helft van de  Glychemische index heeft  (35 GI ) als die van de rietsuiker .
De Maya’s en de Azteken wisten het ruim 3500 jaren geleden al: cacao is van nature heel gezond en zij gebruikten cacao dan ook als medicijn.
Choconature producent van Gezonde Chocola heeft een productiemethode ontwikkeld waarbij de cacao 0p zeer lage temperatuur verwerkt wordt en wordt gecontroleerd met laserthermometers in het proces. Het wordt daarbij niet warmer dan 31graden vanaf de pluk van de bonen tot aan het eind product.
De chocolade bevat meer voedings stoffen dan wels voedings suplement ook nu verkrijgbaar in de winkels. En tevens is het ook nog heel erg lekker, want het blijft natuurlijk chocola waar 9 van de 10 mensen wel van houden.

Eventuele gezondheidsvoordelen van onbewerkte chocola:

  • Bijzonder rijk aan antioxidanten, die vrije radicalen neutraliseren
  • Geeft energie
  • Verhoogt je weerstand en bevordert je (natuurlijke) afweersysteem
  • Goed voor je hart, bloedvaten en bloeddruk
  • Helpt bij de normalisering van het slechte LDL cholesterolgehalte
  • Voor soepele gewrichten
  • Goed voor de ademhalingsfunctie
  • Voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel constant houdt
  • Helpt bij overgewicht
  • Verbetert de conditie van het tandvlees
  • Voor sterke tanden
  • Goed voor huid en haar
  • Voor een goede maagfunctie
  • Verbetert het geheugen

Wat maakt deze chocola dan zo gezond?

Om 2 redenen is Gezonde Chocola gezond en reguliere chocola ongezond en dikmakend.
  1. Cacao bevat van nature (dus als de boon nog in de boom hangt) ruim +500 gezonde stoffen, maar doordat de cacao voor de reguliere chocola op hoge temperaturen wordt verhit (tot wel 140 graden) gaan bijna al die gezonde stoffen kapot of veranderen van samenstelling. De cacao voor onze producten wordt op zeer lage temperatuur verwerkt tot chocola.
  2. Naast deze bewerking van cacao worden er geen (goedkope) ongezonde stoffen toegevoegd, zoals (trans)vetten, suikers, geur-kleur- en smaaktstoffen en andere conserveermiddelen.
CHOCONATURE GEZONDE RAUWE CHOCOLA IS EEN PUUR NATUUR PRODUCT
De cacao is minimaal bewerkt,Onbewerkt kan natuurlijk niet anders kun je er geen chocola van maken namelijk het is ongegist ( gefermenteerd ) en niet gealkaliseerd . dit zie je terug in de hoeveelheid flavonoids die op de verpakking van ieder stukje van 10 gram staat vermeld >800mg+ dit is de minimale waarde die we leveren in 10 gram dus niet minder maar wel meer en is voldoende als je er maar 1 per dag neemt verdeelt over de dag. De Choconat Boost die ideaal is voor in smoothies heeft per 1 gram 2,3 maal meer flavonoids per gram!
Ook zitten er in deze Gezonde Chocola  géén kunstmatige suikers of zoetstoffen, vulstoffen, geurstoffen, kleur- en smaakstoffen, conserveermiddelen en transvetten. Het is glutenvrij- en lactosevrij en geschikt voor diabetici, vegetariërs en veganisten.
Gezonde Chocola bevat een beetje vitamine A en B, en wat meer vitamine D en E.
Vitamine D heb je nodig voor de opname van calcium in je lichaam (dus goed voor je botten) en vitamine E is een krachtige antioxidant die helpt tegen  veroudering en ook goed is voor je bloedcellen, je spieren en weefsels.
Daarnaast bevat Gezonde Chocola belangrijke mineralen zoals chroom,koper,magnesium, calcium, ijzer, fosfor, zink en seleen wat belangrijke bouwstoffen voor je  lichaam zijn. Maar ook gezonde vetten, vezels en opwekkende stoffen zoals theobromine (‘gelukstofje’ dat helpt tegen depressie).
Maar het rijkst is Gezonde Chocola wel aan flavonolen (deze vallen onder de ‘flavonoïden’), dit zijn hele krachtige antioxidanten. Antioxidanten zijn natuurlijke stoffen die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die ons lichaam verouderen en schade veroorzaken aan cellen en bindweefsel.
Van flavonolen is onderzocht dat ze preventief werkten tegen tumorvorming, dat ze de gezondheid van hart en bloedvaten stimuleren, het immuunsysteem helpen versterken, het cholesterol en bloeddruk helpen verlagen en hoge bloeddruk tegengaan.
Zo bevat 10 gram Gezonde Chocola al >800 mg+ flavonolen. De belangrijkste flavonolen in cacao zijn epicatechine en catechine en proanthocyanidine.
Professor Norman Hollenberg van de Harvard Medical School heeft onderzoek gedaan en stelt dat epicatechine de kans op de vier belangrijkste gezondheidsproblemen: beroerte, hartinfarct, kanker en diabetes kan verkleinen tot 10 procent! zie hier onder.

Antioxidanten worden ook wel uitgedrukt in Orac waarde

De ORAC score meet de antioxidantenkracht en voedingswaarde van voeding. Hoe hoger de ORAC, hoe effectiever het product is.
Een 10gr stukje choconature  Chocola heeft een ORAC van 5000+ dit omgerekend 22500+ Oracfn let op dit is de minimale waarde
deze varieert alleen naar boven niet naar beneden dus u bent altijd gegarandeerd van deze waarde die op de verpakking staat.
Om choconature aan te schaffen of  VIP klant te worden kunt u naar mijn site gaan door op de banner te drukken hier onder.
slider2
Tevens ben ik via Facebook twitter en instagram en LinkedIn te bereiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat