In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

zaterdag 10 juli 2010

Chocolade en Gezondheid : Diabetes


Er is een grote bezorgdheid omtrent chocolade en diabetes. De vraag luidt hier dan ook : "Ik heb te horen gekregen dat gezonde chocolade kan helpen bij mensen met type
II diabetes. Is dat waar, en wat te denken van mensen met type I diabetes? "


Dr Warren: Wij hebben geconstateerd dat met deze gezonde chocolade, gezoet met rauwe suikerietsapchristallen die de zoetstof 'traag' vrijgeeft, de cacao de insuline als het ware helpt.
Nu, insuline is eigenlijk een hormoon in ons lichaam dat helpt de suikers in de cellen te 'duwen' die wij verbranden als brandstof. Als we niet genoeg insuline in ons bloed hebben, gaan onze suikerwaarden de hoogte in. Als de insuline niet efficiënt werkt, worden de suikers niet in de cellen geduwd. Als de celwanden wat weerstand bieden zodat de insuline de suikers niet 'kan in de cel duwen', hebben we weer een hoge bloedsuikerspiegel. Er zijn dus verschillende manieren waarop insuline van vitaal belang is bij het helpen met diabetes. Het basisverschil tussen type I en type II-diabetes is de weerstand, meestal van type II. Type I is meer een gebrek aan insuline.
Wat we hebben gevonden met de chocolade is dat het lijkt te helpen insuline beter te doen werken. Het opent als het ware de celwanden waardoor de suiker beter door de celwand geraakt. Ik gebruik het woord suiker daar we in feite behoefte hebben aan suiker om te overleven. We moeten glucose in deze cellen krijgen om te verbranden als brandstof zodat u en ik kunnen functioneren. Maar het probleem is dat we de suiker wel in de cellen moeten krijgen zodat we ze kunnen verbranden, doch de hoeveelheid mag niet te groot zijn.

In deze gezonde chocolade, werd een suiker voorzien dat langzaam wordt vrijgegeven (laag glycemisch) zodat de chocolade de tijd heeft om het in de cellen te duwen en het gelijk verbrand wordt als brandstof, zodat we een afname krijgen in de bloedsuikers. Als mensen dan na drie maanden hun hemoglobine A1C's controleren, merken ze een afname van die hemoglobine A1Cs.

Bij veel van de type I-diabetici, hebben we gemerkt dat de chocolade de insuline helpt beter te werken. Er zijn al een paar studies gemaakt, een door de Universiteit van Utah en een op UC-Davis, waaruit blijkt dat er wellicht zelfs een verhoging van de productie van insuline is.
Dit is nieuwe informatie en het is nog niet bevestigd, wij trachten hierover meer informatie te krijgen. We zien dat het erop lijkt dat de insuline productie verhoogt, en dit helpt de
type I diabeten.

Het belangrijkste hier is dat ik Activ ™ aanbeveel aan al degenen die toegang hebben tot Activ ™ (nog niet op de Europese markt) en diabetes hebben om mee te beginnen. De zoetstof hier wordt trager vrijgegeven, en eens ze zien dat ze dat kunnen verwerken, en gewend geraken aan de chocolade en dit soort zoetstof, kunnen ze overstappen naar de X-Power Square ™ of de probiotica omega en ze doen het meestal goed. (noot van de vertaler : aangezien hier nog geen Activ ™ kan verkregen worden, zijn een aantal diabetici hier rechtstreeks begonnen met het gebruiken van de X-Power Square™, en bouwden dit op van 1 per dag naar 3 en ze vernoemen allen hetzelfde succes)

Het probleem is dat sommige van hen koolhydraten moeten tellen. Er worden een aantal koolhydraten gevonden in de chocolade. Net zoals ik al zei, kan je niet ongelimiteerd wit brood en witte rijst eten, dan een stukje chocolade eten en verwachten dat dat het probleem zal oplossen. Je moet dit slim en verstandig aan boord leggen.
Mensen, met 'type I' diabetes, weten meestal hoe koolhydraten te tellen. Dus als ze x-aantal stukjes chocolade eten met een hoeveelheid koolhydraten, zullen ze besparen op de koolhydraten die zij anders zouden innemen via groenten, rijst, brood, of aardappelen, zodat de suikerspiegel niet omhoog gaat.

Als ze koolhydraattelling goed doen en op hun chocolade gebruik blijven, hebben we gezien dat hun bloedsuikerspiegel stabiliseert.
Sommige mensen zijn in staat geweest de inname van hun insuline hoeveelheid te verminderen. Sommige hebben hun artsen kunnen overtuigen de pillen te verminderen die ze moesten nemen. In het algemeen kunnen we stellen dat we alleszins kunnen vermijden dat het erger wordt.

Een mooie voordeel van de chocolade is dat het helpt de schade te voorkomen die het gevolg kan zijn van diabetes en dat zijn de neuropathische problemen, de problemen die hartziekten bevorderen, omdat we het hart beschermen met de chocolade. Ook voor veel van de andere ziekten die we meestal zien in verband met hoge bloedsuikers lijkt de chocolade te helpen.

De andere belangrijke factor die ik hier echt wil benadrukken is dat het eten van chocolade voordat we diabetisch zijn, kan voorkomen dat we diabetisch worden. Velen van ons die in overdaad eten en eigenlijk lijden aan obesitas, die een hoge bloedsuikerspiegel krijgen, gekoppeld aan een beetje hypertensie neigen eigenlijk richting diabetes.
Het eten van de chocolade lijkt dat proces te vertragen, helpt het hart, helpt de suikers beter te verbranden en helpt ons om gewicht te verliezen, zodat we niet in deze diabetische toestand geraken.

Dus de belangrijkste factor om te onthouden, ik herhaal het graag nogmaals, is dat chocolade een zeer goede preventieve maatregel kan zijn in het voorkomen van diabetes en dat is waar het allemaal over gaat. Het is een stuk eenvoudiger om te voorkomen dat een ziekte zich voordoet dan om het te genezen of ermee om te gaan. Ik wil iedereen die zich in deze prediabetes toestand bevindt, aanmoedigen om verder de chocolade te blijven gebruiken (of eraan te beginnen) om te helpen voorkomen dat zich effectief diabetes ontwikkelt.

Voor mensen met diabetes - zowel type I en type II – luister naar je lichaam, gebruik de chocolade en je zal zeker een verschil merken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat