Mocht de video niet opstarten zie deze LINK
Wat Professor Martijn Katan Vertelde in deze uitzending verbaasde mijen ik dacht deze man is afgunstig tot ik een chocolade expert die al meer dan 20
jaar in de ontwikkeling van chocolade zit de xocai chocolade heb laten proeven.
En hij mij vertelde dat dit gewoon niet koud geperst was omdat de smaak
exact hetzelfde was als behandelde chocola die al begint bij fermentatie en branden van de cacao bonen.
De eerste echte chocola waar ongefermenteerde en rauwe criollo bonen worden gebruikt is momenteel choconature die tevens Organic en fairtrade gecertificeerd zijn en een doos voor 50 dagen zit ongeveer op de helft van de prijs die xocai rekent voor 45 dagen.
zie de webshop hier
Ik heb mij verder alle aspecten van chocola bijgebracht en ook diverse echte rauwe cacao
geproefd en vergeleken.
Xocai is wel degelijk een chocolade met Belgische chocola dat is waar.
Volgens MXI zouden ze gezonde chocola hebben uit Belgie ,Na onderzoek blijkt de cacao massa gewoon bij Barry Callebaut vandaan te komen en is dus een industrieele chocola die nog verhit is geweest tot minimaal 118 graden ( ondanks xocai zijn koud pers claim ) die men rauw mag noemen maar eigenlijk door de vernietiging van enzymen flinkwat gezonde stoffen heeft verloren en dus niet meer echt raw is.
(hetzelfde als u uw groente te lang kookt )
De cacao Nuggets en Powersquares en omega squares worden onder white label gemaakt bij Dynamic chocolates in Canada zie link http://www.dynamicchocolates.com/private_label.html
De cacao massa wordt ook door Hershey's gebruikt een van de grootste merken in de USA http://www.prnewswire.com/news-releases/barry-callebaut-and-hershey-complete-strategic-agreement-52740017.html Ook ligt dit bedrijf onder vuur ivm Kinderarbeid in Ivoor kust zie thedarksideofchocolate docu .
Zelf ben ik ook in de marketing praatjes van MXI gestonken maar ben uit xocai gestapt toen ik ook van chocolade kenners kreeg te horen dat de cacao van xocai gewoone chocolade was die je op de hoek van de straat in de winkel kan vinden zoals Albert heijn die nu ook een chocolade heeft met rietsuiker ( gezonder dan geraffineerde suikers) Erg bijzonder is de chocola niet zoals men u wilt laten geloven luister maar naar voedings deskundige en Expert Professor Martijn Katan http://www.mkatan.nl
Mensen die nog in Xocai zitten vertellen niets anders dan hun wordt verteld door de organisatie en plaatsen zonder enig onderzoek dit ook op hun site zie oa http://www.wellnesschocolade.nl/ en http://www.realchoc.nl/ waar ook 100% fairtrade staat zonder dit maar ook te kunnen aantonen met een fairtrade label. En volgens mij mogen dit soort claims niet zomaar worden gedaan er moet echt wel een certificering achter staan zoals maxhavelaar zie deze labels bij een bedrijf wat echt deze certificaten bezit en dus transparant is dit vind je niet bij xocai maar ook bij bijvoorbeeld en dat is dus al dubieus.
Dit bedrijf cavalier chocola in Belgie heeft ook op de site hun fairtrade logo staan dus zo moeilijk kan het niet zijn.
Ik heb mijzelf verder verdiept in echte gezonde organische kindslaaf vrije chocola en kwam uit bij een bedrijf waar de cacao gecertificeerd is met fairtrade en Organic labels en dus pesticiden vrij en kind slaaf vrij meer over kinderslavernij en de cacao industrie wordt ook door CNN http://healthychoc.ws/index.php/2011/11/the-dark-side-of-chocolate-does-not-reflect-to-our-choconat-chocolate-and-yours Ik heb zelf gekozen nu voor deze cacao omdat men geen kunstmatige zoetstoffen gebruikt zoals xocai dit wel doet in hun oa X Meal replacement shake.
Professor Martijn Katan over Hershey's (Barry Callebaut Chocolade) http://mkatan.nl/radio-en-tv/388-14-februari-chocola-in-de-media.html en over
superfood http://mkatan.nl/radio-en-tv/399-25-april-superfood-is-superwinst.html
Echte high flavonoid cacao is niet verhit tot 118 graden en heeft hoge Flavonoiden waarden
in Xocai hebben ze een * bij hun flavonoid en ORAC waarde met de vermelding dat de inhoud of waarde kunnen varieeren zowel hoger maar zeker lager.
Daarom heb ik zelf gekozen voor een bedrijf wat wel etnisch is in deze en die minimale gemeten waarde op hun cacao verpakking zet en zij leveren doorgaans meer dan op de verpakking staat.
Plus mensen kunnen gewoon tegen bijna de helft van de prijs een product kopen waar ze ook nog 5 dagen langer mee doen en helemaal Organisch en Fairtrade Gecertificeerd is.
Dit bedrijf koopt Criollo bonen in waarvan er per cacao boom maar maximaal 20 pods per oogst afkomen ipv afrikaanse cacao bomen waar 80 pods van af komen per oogst.
De criollo bonen worden niet gefermenteerd zoals dat bij alle andere chocolade wel wordt gedaan zelfs bij rauwe chocolade die dus eigenlijk niet meer raw is omdat de enzymen hierdoor worden verniettigd oa de catalese en SOD enzym.
Hier onder de uitleg in het engels wat voor soort cacao bonen er zijn plus het korte filmpje met de uitleg.
THERE ARE THREE DIFFERENT types of cocoa beans which are used in chocolate production today.
They are the noble Criollo, the common Forastero and a hybrid between the two, the Trinitario.
Criollo and Trinitario are often referred to as fine or flavour cocoa beans, while Forastero is considered the ordinary or bulk bean for mass production (although there are exceptions to this rule — see below). Over 90% percent of the world’s cocoa is bulk production, mostly from the Forastero bean. The remainder is fine/flavour cocoa, from most of the Trinitario and all of the Criollo varieties.
Listen to Sylvain Simard about the bean we use for our chocolate.
Check out the first Raw organic chocolate made from unfermented and nonrosted criollo beans full of antioxidants : World’s Best Chocolates
Like to know more please be free to contact me at:
Like to know more please be free to contact me at:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com
facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl
contact:+31619727294