In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

zaterdag 10 augustus 2013

Cacao 'kan de hersenen van ouderen scherper houden.

WebMD UK Health News
Medisch Beoordeeld door Dr Sheena Meredith


8 augustus 2013 - Het drinken van twee koppen cacao per dag kan ouderen helpen hun hersenen gezond te houden, zeggen de onderzoekers.
Het Amerikaanse onderzoeks team vond dat cacao het denkvermogen bij personen kan stimuleren door het verbeteren van de bloedstroom naar de hersenen - een proces dat bekend staat als neurovasculaire koppeling (NVC).
De kleine studie, die is gepubliceerd in de online versie van Neurology, die betrokken zijn 60 mensen met een gemiddelde leeftijd van 73 die nog geen dementie hadden ontwikkeld.
Geheugen en het denken vaardigheden
De deelnemers dronken elke dag gedurende 30 dagen twee kopjes warme chocolademelk en waren niet toegestaan ​​om enige andere chocolade te nuttigen tijdens de studie.
Alle deelnemers onderging een aantal tests. Voor en na de studieperiode hadden de onderzoekers de bloedstroom in de hersenen gemeten - bekend als cerebrale snelheid van de bloedstroom, of BFV - met behulp van een ultrasound scanner ook wel transcraniële doppler.
Tijdens het onderzoek werden de personen op 3 dingen getest oa geheugen het denk vermogen en verbeterde doorbloeding.
Verbeterde doorbloeding
Van de 60 deelnemers hadden 18 personen een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen bij aanvang van de studie. Die mensen hadden een verbetering van 8,3% in de bloedtoevoer naar de werkgebieden van de hersenen door het einde van de studie, terwijl er geen verbetering was voor degenen die al begonnen met een regelmatige bloedstroom.
De personen met verminderde bloedtoevoer verbeterden hun tijd op de test van het werkgeheugen met als resultaat van 167 seconden aan het begin van de studie tot 116 seconden aan het einde. Er was geen verandering in tijd voor mensen met normale bloedstroom.
'Een doel voor behandeling'
Hoofdonderzoeker dr. Farzaneh Sorond van de Harvard Medical School in Boston vertelt Boots WebMD dat de studie de volgende ziektes kan helpen bestrijden  vasculaire dementie en de ziekte van Alzheimer . "We hebben nu een potentieel mechanisme en een doelwit voor de behandeling - neurovasculaire koppeling," zegt ze.
Dr. Paul Rosenberg van de Johns Hopkins School of Medicine in Baltimore zegt de laatste studie is een belangrijke eerste stap, maar dat meer onderzoek nodig is om een verband tussen cacao, doorbloedings problemen en cognitieve achteruitgang te bewijzen. "Ik ben alleen voorzichtig optimistisch voor een  behandeling," vertelt hij."Ik denk dat wat ze hier eigenlijk een manier hebben om nieuwe behandelingen te ontwikkelen."
Dr. Rosenberg, die een hoofdartikel aan de studie ten begeleiden heeft geschreven zegt: Een ernstige beperking in het onderzoek zou kunnen zijn dat iets anders dan de cacao heeft kunnen leiden tot een betere doorbloeding "Het kon een placebo-effect zijn," zegt hij. "Het kan ook iets in de cacao zijn maar we weten nog niet wat dat is."
Meer onderzoek nodig
Dr Sorond zegt dat meer onderzoek moet worden gedaan over dit onderwerp. "We moeten individuen in de pre-klinische toestand identificeren met een verhoogd risico op het ontwikkelen van dementie en testen wat de effecten van cacao (de werkzame stof) op deze individuen heeft met een grootschalig gerandomiseerd geblindeerd klinisch onderzoek."
Dr. Doug Brown, directeur onderzoek en ontwikkeling bij de Vereniging van Alzheimer , zegt in een verklaring:. "We weten dat een slechte doorbloeding invloed kan hebben op de hersenen capaciteit van mensen, omdat ze niet genoeg brandstof hebben in hun hersencellen om taken efficiënt te voltooien.
Door deze kleine maar interessante studie, lijkt het erop dat cacao helpt bij het verbeteren van de bloedtoevoer naar de hersenen, dus dit geeft een domino-effect op de verbetering van de menselijke cognitieve functies.
"Hoewel dit goed nieuws voor degenen die genieten van een ontspannende warme chocolademelk voor het slapengaan , moeten we verder onderzoek doen en het verband tussen cacao en cognitieve verbeterde functies, en ook of het een  invloed op heeft op dementie.
"Er zijn 800.000 mensen met dementie in het Verenigd Koninkrijk, en dit is een groeiend aantal, dus we moeten alles wat we kunnen doen en identificeren van mogelijkheden om het risico op het ontwikkelen van deze aandoening te verkleinen".


Bron: WebMD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat