In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

maandag 16 december 2013

Stof uit cacao herstelt lichaamseigen ontstekingsremmer.


De stof epicatechine, die in cacao zit, kan de werking van de lichaamseigen ontstekingsremmer cortisol herstellen. 
Dat zegt onderzoeker E. Ruijters van het Maastricht UMC+. 
Normaal beschermt het lichaam zich tegen ontstekingen door lichaamseigen ontstekingsremmers, zoals cortisol. 
Bij ziekten als COPD, reumatoïde artritis en chronische darmontsteking is de werking daarvan drastisch verminderd. 
Dat wordt veroorzaakt door ophoping van schadelijke zuurstofdeeltjes, zegt Ruijters. 
Cacao is rijk aan zogenoemde flavonoïden, waaronder epicatechine, die als antioxidanten deze schadelijke werking kunnen beperken. Ruijters toonde als eerste aan hoe een flavonoïde de natuurlijke functie van cortisol kan herstellen en zo ontstekingsremmend werkt.

Dit betekent niet dat u nu naar de winkel moet rennen voor een flinke reep 90% donkere chocola.
in gewone chocola zitten nauwelijks nog de flavonoïden waar men het in de study over heeft.
Dit komt voornamelijk door de keuze van het soort cacao boon en door de bewerking die deze ondergaat tot het verwerkt is tot een reep donkere chocola.

Zoals Prof. Rodger Coder In zijn presentatie beschrijft is het % cacao maar een misleiding van de chocolade industrie en niet maatgevend voor een flavonoïden rijke chocola.

hij geeft ook aan dat om zeker te zijn dat je een goede chocola hebt deze gemaakt moet zijn van het type criollo omdat deze 50% meer flavonoïden bevat en dat men de bonen na de pluk niet moet fermenteren want dit verlaagt het flavonoïden gehalte met nog eens 90%.

Tot voor kort was er geen een chocolade fabrikant die ongefermenteerde cacao bonen kon verwerken tot chocola en ook de rauwe cacao nibs en de cacao bonen die worden geimporteerd in europa worden allemaal gefermenteerd 6 a 10 dagen tussen de 50 en 60 graden wat dus alle enzymen zoals het SOD enzym volledig kapot maakt.


Choconature is het eerste bedrijf ter wereld dat gebruikt maakt van de meest zeldzame wilde criollo boon deze wordt niet op grote plantages geteelt maar in een biodiverse omgeving in de jungle van Equador waar per boom maar 10 a 15 pods per jaar aan productie af komt dit maakt de boon die de koning onder de cacao bonen wordt genoemd een kostbare grondstof om te verwerken tot chocola en voorziet momenteel maar 5 tot 6% van de totale chocolade productie ter wereld.

De andere rassen zoals de hybride trinitario die voort is gekomen uit een genetische aanpassing van de criollo en forastero ras, deze boom produceert ongeveer 60 a 80 pods per boom per jaar en is dus comercieel veel aantrekkelijker maar bevat dus 50% minder flavonoids die door de fermentatie ook nog eens met 90% extra wordt gereduceerd.

Wat ook belangrijk is dat de chocola fair trade en biologisch wordt verbouwd en geoogst en dat de boer een eerlijke prijs voor zijn bonen krijgt en dat er geen gebruik dus wordt gemaakt van kinderslavernij wat schering en inslag is in Ivoorkust Afrika om een inpressie te krijgen hoe het daar aan toe gaat kunt u deze documantaire The Dark Side Of Chocolate .

Wilt u een rauwe chocola waarvan de flavonoid waarde gegarandeerd is met minimaal >800mg per 10 gram chocola en dit ook vermeld staat op de verpakking dan bent u bij choconature op de goede plaats en kunt u als vaste klant een korting op de producten krijgen van 20%

Inschrijven als vaste klant kan via dit formulier.

direct kopen kan als u op
het choconat logo klikt.


Bron: http://www.mumc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat