In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

zondag 29 augustus 2010

Nieuw onderzoek toont aan:Bessenextracten bieden bescherming tegen dementie en Alzheimer

Het is al geruime tijd bekend dat bessen een beschermende werking op de gezondheid hebben. Het zijn effectieve hulpmiddelen bij het voorkomen van kanker, hartkwalen en infecties. Nu is voor de eerste keer aangertoond dat blauwe bessen, aardbeien en acaibessen de hersenen beschermen tegen ouderdomsziekten.

Deze studie, zojuist gepresenteerd door de American Chemical Society (AMS), concludeert dat deze bessen het geheugen en andere hersenfunctie op een tot nu toe onbekende wijze beschermen. Zij activeren een intern mechanisme waarbij het lichaam toxische eiwitten (beta-amaloiden) opruimt die de oorzaak zijn van geheugenverlies, dementie en andere hersenproblemen.

Shibu Poulose, Ph.D., een wetenschapper aan de U.S. Department of Agriculture Research Service on Aging in Boston die het onderzoek presenteerde toonde aan dat bij het ouder worden het lichaam zich steeds minder goed kan beschermen tegen interne onstekingsprocessen die op hun beurt oxidatieve schade veroorzaken. Hieruit werd al eerder geconcludeerd dat de toename van deze ontstekingsprocessen de oorzaak is van het ontstaan van hartkwalen en kanker. Dr. Poulose voerde deze studie uit in samenwerking met Prof. James Joseph, een pionier op het gebied van onderzoek naar de beschermende werking van polyfenolen (chemische verbindingen in fruit) bij ouderdomsziekten. De polyfenolen die in bessen worden aangetroffen blijken ontstekingen te voorkomen en bieden bescherming tegen deze ziekten.

Eerdere studies van Dr. Poulose en Prof. Joseph toonden al aan dat proefdieren die een mix van high-antioxidant aardbeien-, blauwe bessen- en acai bessenextracten kregen toegediend, mentaal jonger werden en dat leeftijdsgerelateerde achteruitgang van hersenfuncties bij leer- en geheugentests ongedaan werd gemaakt.

In hun laatste nieuwe studie onderzochten Dr. Poulose and Prof. Joseph waarom hersencellen steeds slechter gaan functioneren naar mate we ouder worden. Zij ontdekten dat het alles te maken had met wat het natuurlijke schoonmaakproces (autofagie) van de hersenen wordt genoemd. In dit proces verwijderen en recyclen bepaalde cellen in het centraal zenuwstelsel biochemisch afval uit de hersenen. Naarmate we ouder worden neemt de activiteit van deze cellen, microglia geheten, af waardoor biochemisch afval zich ophoopt en de hersencellen steeds minder goed met elkaar kunnen communiceren. Er kan zelfs een proces ontstaan waarbij de microglia hyperactief worden en gezonde hersencellen aanvallen en vernietigen.

Hersenonderzoek bij proefdieren toonde aan dat extracten van aardbeien en bessen de activiteit van eiwitten die het autofagieproces stilzetten ongedaan maken. Het blijkt nu dat de polyfenolen uit deze fruitsoorten hiervoor verantwoordelijk zijn. `Ze herstellen de normale schoonmaakfuncties in de hersenen waardoor ouderdomsziekten in de hersenen worden voorkomen´, aldus Dr. Poulose.

Bron: ScienceDaily (Aug. 24, 2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat