Pagina's
Like us At Facebook
maandag 12 juli 2010
Universitair onderzoek naar de heilzame werking van Xoçaí™
Wetenschapper Eliot Brinton M.D. van de Universiteit van Utah onthult veelbelovende resultaten over de studie. We vertalen hier een interview dat gevoerd werd met de wetenschapper die ook wel benieuwd was over dit nieuw product en het een studie waard vond.
V. Wat is het omtrent Xoçai™ die u en uw team deden beslissen de potentiële effecten van de Xoçai™producten van dichterbij te willen bestuderen?
A. Goede vraag! Er zijn enorm veel supplementen die claimen hoge antioxidante eigenschappen te hebben doch weinigen ervan werden ook echt wetenschappelijk omschreven, en heel ,héél erg weinig werden echt wetenschappelijk onderzocht naar hun inhoud en effectiviteit. Xoçai™ producten werden echter ontworpen om de heilzame werking van al hun ingrediënten te maximaliseren over de minder gunstige effecten. Dit feit, en de bereidheid van MXI Corporation om samen met ons hierin verder te onderzoeken, waren de hoofdredenen om deze studies aan te vatten.
V. U vernoemt de 'heilzame ingrediënten' van Xoçai™ - kan u hierover meer specifiek uitleg verschaffen? A. Ik verwijs hiermee naar de antioxidanten en andere voedingsstoffen in Xoçai™, meer in het bijzonder de flavonolen die gevonden worden in donkere cacao. Flavonolen zijn een reeks Flavonoïden die in cacao en andere planten en voeding aangetroffen worden en die gelinkd worden aan een aantal mogelijke heilzame uitwerkingen. Wetenschappers hebben reeds verscheidene cacao flavonolen geïdentificeerd, zoals epicatechin en catechin. Recente onderzoeken suggereren dat door het veranderen van de gebruikelijke verwerking van cacao de significant hogere concentratie van flavonoïden kan bewaard worden, die dan op hun beurt grotere heilzame werking zou hebben op het lichaam. V. Kan u al iets kwijt over uw onderzoek? A. Zeker. Het hoofddoel is de invloed van Xoçai™ Activ™ (*) te meten op de bloeddruk, glucose, insuline, vetten en andere risico's op het cardiovasculaire systeem. Deze studie wordt uitgevoerd met 10 individuen van versschillende etnische afkomst, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar, en die elk minstens één gerelateerd medisch probleem heeft, zoals hoge bloeddruk of diabetes. Alle betrokkenen namen een standaard hoeveelheid aanbevolen Xoçai™Activ™ (één ounce drie keer per dag) gedurende twee weken en dan een hogere dosis (drie ounces drie keer per dag) gedurende de volgende twee weken. Testen werden uitgevoerd op het einde van elke deeltest. De bloedtest houden in : reactie op glucose uitdaging, met inbegrip van de berekening van de insuline secretie en insuline resistentie, een volledig panel vetmetingen, en verscheidene state-of-the-art metingen betreffende oxidatie. We maten ook de aderfuncties, niet alleen door regelmatig de bloeddruk te meten doch ook door ander onderzoek. V. Wat hebt u tot dusver al kunnen vaststellen? A. Deze studie moet eerst afgerond worden en de data moeten juist geïnterpreteerd worden vooraleer we ons kunnen uitspreken over enige aanbevelingen of perspectieven van deze studie. Niettegenstaande de studie niet volledig afgerond is kunnen we wel al verklappen dat er duidelijk een verbetering te constateren valt van de bloeddruk, glucose en insulinewaarden. De meeste hiervan konden waargenomen worden bij het innemen van de standaarddosis, maar sommige waren wel duidelijker bij grotere innamen. We waren wel ontgoocheld geen significant verschil te zien bij de metingen op het gebied van de vetten, doch dit kan veranderen als we mensen zouden testen met een meer uitgesproken probleem omtrent die vetten, of na langere toetsingen. V. Ondersteunt uw werk ook de stellingen van andere onderzoekers? A. Ja, inderdaad. Er zijn al dozijnen studies die reeds verscheidene uitwerkingen hebben onderzocht van cacao op verschillende systemen en mechanismen van het menselijk lichaam. Meer in het bijzonder ondersteunen onze bevindingen deze van andere onderzoekers, die aantonen dat donkere, antioxidantrijke chocolade een gezonde bloeddruk en een algemene cardiovasculaire gezondheid zou kunnen ondersteunen. V. Is er tot dusver iets onverwachts, nieuw of verbazend uit het onderzoek voortgekomen? A. Ja, eigenlijk wel. De effecten van cacao en andere hoog antioxidant houdende producten op glucose en insuline is iets dat niet echt gekend is, daarom is het een aangename verrassing te constateren dat Xoçai™ het vermogen heeft gezonde glucose en insulinewaarden te bewaren. V. De meeste mensen zien chocolade als 'ongezond'. Wat zouden zij moeten leren verstaan omtrent gezonde chocolade zoals Xoçai™ in verband met zijn mogelijke heilzaamheid? A. Om te beginnen is het belangrijk te leren dat niet alle chocolade heilzaam is. Feitelijk beschikken de gangbare chocoladeproducten niet over de nodige dosissen 'gezonde' ingrediënten van de cacao, en zijn ze spijtig genoeg voorzien van te veel minder gezonde toevoegingen zoals geraffineerde suikers en vetten. Nochtans zijn sommige chocoladeproducten zoals deze ven de Xoçai™famillie ontworpen om het merendeel van hun voedingstoffen te bewaren zoals de flavonolen, en de toevoegingen van suikers en vetten te minimaliseren. Het is ook belangrijk onder ogen te zien dat alle voeding of supplementen kan leiden naar gewichtstoename als het niet met mate ingenomen wordt. V. Wat denkt U dat de toekomst inhoudt voor verdere wetenschap omtrent Xoçai™ en cacao in het algemeen? A. Ik geloof dat er nog veel is omtrent cacao en andere ingrediënten van Xoçai™ dat we nog niet verstaan. Niettegenstaande onze resultaten goed zijn, zijn ze niet definitief. We hebben behoefte aan langere en bredere onderzoeken om onze bevindingen te bevestigen en om onze kennis omtrent deze botanische elementen te verdiepen. V. Met uw eerste resultaten in het achterhoofd, wat zou u aanraden aan iemand die zou overwegen Xoçai™ producten te gebruiken? A. Ik zou iedereen die Xoçai™ producten neemt aanraden om bestaande medische behandelingen te behouden, alle bestaande therapieën en oefeningen te blijven volgen en vooral een gezonde eetgewoonte te volgen. Het is belangrijk te verstaan dat deze chocolade geen geneesmiddel is, het is voeding. Het heeft in geen enkele zin de bedoeling medicijnen te vervangen, noch enig medische behandeling, maar eerder om een gezonder en meer voedend dieet te ondersteunen. Het is tevens belangrijk te onthouden dat het feit dat wij vanuit de universiteit deze studies uitvoeren niet inhoudt dat wij of de Universiteit van Utah enige verantwoordelijkheid dragen voor de Xoçai™producten. Wij hebben een afstandsrelatie met MXI en de promotie van Xoçai™,en zullen dit zo handhaven. Dat is absoluut nodig om verdere onderzoeken in volle objectiviteit en onbevooroordeeld te kunnen uitvoeren. Wij zijn verplicht al onze bevindingen, zowel de positieve als de minder goede, te communiceren naar de wetenschapswereld, en naar het publiek zoals verwacht. Onze objectiviteit is cruciaal voor een succesvol onderzoeks partnership met MXI en alle anderen die ons kunnen helpen in de financiële middelen te voorzien voor onze verdere onderzoekstudies. Tot hier het interview. Persoonlijk vindt ik het een geruststelling te constateren dat MXI de moeite (en de financiële opoffering) doet om de beweringen ook wetenschappelijk te staven. Spijtig genoeg gebeurt dit niet genoeg in de wereld van voedingssupplementen en andere producten die op de consument losgelaten wordt.
Labels:
afvallen,
allergie,
antihistaminicum,
bloc,
bloeddruk,
bon,
CHOCOLADE,
cholesterol,
Dieet,
donkere chocolade,
flavonoïden,
gezonde chocola,
hooikoorts,
liefdesverdriet,
mars,
my Xocai,
praline,
verkade
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com
facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl
contact:+31619727294