Pagina's
Like us At Facebook
maandag 12 juli 2010
De wetenschap bevestigt!
De wetenschap bevestigt!
Uit een recente Duitse studie blijkt opnieuw dat chocolade met een zeer hoog zuiver cacaogehalte (70 procent en meer) over gezonde eigenschappen beschikt, tenminste indien men het met mate eet. "Mensen die dagelijks 7 gram zwarte chocolade consumeren krijgen op een smakelijke manier ook 30 milligram polyfenolen in hun organisme", zegt professor Dirk Taubert die verbonden is aan het universitair ziekenhuis van het Duitse Keulen. De wetenschapper volgde gedurende een periode van twee jaar 44 mannen en vrouwen die aan lichte hypertensie leden. Professor Taubert vroeg de deelnemers aan deze studie om dagelijks 7 gram zwarte chocolade te eten en verder geen drastische wijzigingen door te voeren in hun leefpatroon. Een controlegroep, die ook aan een lichte vorm van hoge bloeddruk leed, at in plaats van zwarte chocolade, zeven gram witte chocolade. In die laatste soort zitten echter geen polyfenolen waarvan bekend is dat ze over antioxidatieve eigenschappen beschikken. Bij het begin van het experiment leed 86 procent van de proefpersonen aan een licht verhoogde bloeddruk. Op het einde was dit cijfer nog 68 procent. Alle verbeteringen werden waargenomen bij de mensen die disciplinevol dagelijks zeven gram zwarte chocolade smulden. Bronnen:Taubert D, Roesen R, Lehmann C, Jung N, Schomig E. Effects of low habitual cocoa intake on blood pressure and bioactive nitric oxide: a randomized controlled trial.JAMA. 2007 Jul 4;298(1):49-60
Een nieuwe studie, die verschijnt in het gezaghebbende wetenschappelijk tijdschrift 'Circulation', toont opnieuw aan hoe goed donkere chocolade wel is voor hart en bloedvaten. Het meest recente onderzoek op dit gebied werd uitgevoerd door dokter Georg Noll en zijn team cardiologen. Voor hun studie vroegen ze aan 22 mensen, die net een harttransplantatie hadden ondergaan, om dagelijks veertig gram donkere chocolade te eten met een cacaogehalte van 70 procent. Twee uur nadat de patiënten 'het lekkere medicijn' hadden ingenomen konden de onderzoekers duidelijk meer soepele bloedvaten rond het hart vaststellen. Donkere chocolade beschikt bijgevolg over vaatverwijdende eigenschappen die de vorming van nieuwe arteriosclerose helpt tegengaan. Wetenschappers, die verbonden zijn aan het universitair ziekenhuis van Zurich, hadden vorig jaar al aangetoond dat donkere chocolade in staat was de vaatvernauwende gevolgen, veroorzaakt door het roken, te verminderen. Cacao beschikt over flavanoïden die ontstekingsremmend werken. Het zijn ook zeer degelijke antioxidanten. Een studie die in de maand juli verscheen in de 'Journal of de American Medical Association' (JAMA) toonde ook al aan dat kleine hoeveelheden donkere chocolade de bloeddruk verlaagt bij mensen die aan hypertensie lijden. Bronnen:Taubert D, Roesen R, Lehmann C, Jung N, Schömig E.Effects of low habitual cocoa intake on blood pressure and bioactive nitric oxide: a randomized controlled trial.JAMA. 2007 Jul 4;298(1):49-60
Labels:
acai,
antiaging,
antioxidant,
bloedcirculatie,
blueberry,
donkere chocolade,
doorbloeding,
gezonde chocola,
ontstekingsremmend,
stoppen met roken,
vaatverwijdend,
xocai,
xocohealth.eu,
xocoteam.eu
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com
facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl
contact:+31619727294