In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

maandag 12 juli 2010

Koude verwerking : de sleutel naar behoud van voedingstoffen!


Koude verwerking : de sleutel naar behoud van voedingstoffen!

Omdat cacaobonen een bittere smaak hadden, hebben de eerste Europese chocolatiers (eens de industrialisering) een proces ontwikkeld waarbij Alkali werd toegevoegd aan de chocolade om het smakelijker te maken. Spijtig genoeg zorgt dit procedé – dat ook Dutching genoemd wordt – dat het overgrote aandeel van de antioxidanten die cacao rijk is, vernietigd wordt.
Door de jaren heen heeft chocolade een algemene plaats ingenomen als "lekkernij" waar enkel naar smaak werd gekeken, met als resultaat dat de meeste "commerciële" chocolade zeer arm is aan antioxidanten. Wel scoren ze integendeel hoog voor een aantal toegevoegde ingrediënten, waaronder melkpoeders, was, vulstoffen, gehydrogeneerde olie en vooral veel geraffineerde suikers, die zorgen dat enig overgebleven voedingswaarde verder verdrongen wordt. Deze verwerkingsmethode heeft er extra toe bijgedragen dat choconat mag aangeduid worden als 'hoogste kwaliteit gezonde organische rauwe chocolade die vandaag voorhanden is'. Andere overwegingen dragen ook nog bij tot de uitmuntendheid van de choconat producten. Bijvoorbeeld houdt hier de chocolade zijn originele cacaoboter, die bij goedkopere chocolade integraal verwijderd wordt. Er werd lang gedacht dat cacaoboter gevaarlijk was voor het lichaam, nu blijkt het echter een 'neutraal' vet te zijn.
In tegenstelling tot andere chocolade worden de choconat producten niet gezoet met geraffineerde suikers, doch met natuurlijke zoetstof zoals kristallen van rauwe rietsuikersappen en binnenkort met kokosbloesem suiker. Terwijl het toch de zoete smaak geeft die de meesten verlangen, geeft het zeker geen 'suikervracht' en wordt het trager en volledig door het lichaam opgenomen.
Als kers op de taart zitten in choconat producten geen kunstmatige ingrediënten of chemische toevoegingen van welke aard ook en is dan ook organic (bio) en fairtrade gecertificeerd .
Een formule voor Welness

In choconat producten zitten wel nog andere ingrediënten die elk op hun beurt voedingstof 'bommetjes' zijn, zoals Açaibessen en maqui Bessen. Zoals voor de cacao is het hoogst belangrijk dat ook deze producten op een zo natuurlijk mogelijk manier verwerkt worden zodat alle rijke antioxidante voedingstoffen bewaard blijven.
Açaibessen worden in het Amazonewoud gevonden in Zuid Amerika, en worden door de plaatslelijke bevolking al eeuwen gebruikt. Het grote probleem met Açaibessen is dat de voedingstoffen reeds vergaan binnen de 48 uren na de oogst. Dus moeten ze eigenlijk onmiddellijk verwerkt worden. Het vriesdroogproces dat door choconature ter plaatse gebruikt wordt zorgt ervoor dat alle antioxidante en andere voedingsstoffen bewaard blijven en dat het fruit zo kan vervoerd worden naar de plaats van verwerking. De hieruit voorvloeiende unieke formule van de koud verwerkte cacao, de gevriesdroogde Açaibessen en maqui bessen is een ongeëvenaarde punch aan antioxidanten dat geen concurrentie kent.
Heel veel studies hebben reeds de voordelen van gezonde donkere chocolade beschreven. Natuurlijk wordt er dan van uitgegaan dat de chocolade op een correcte manier verwerkt wordt zodat alle voedingstoffen en antioxidanten bewaard blijven.
Het goede nieuws is dat alleen Choconature
 het heeft gepresteerd een chocola te maken van ongefermenteerde en ongebrande cacaobonen wat tot voor kort nog niet mogelijk was

ees proberen? via een Discount code kunt u op deze website het product bestellen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat