In cacao zit een duursportdrug

In cacao zit een duursportdrug
In cacao zit een duursportdrug

@Mrchocobean Webstagram feed

maandag 12 juli 2010

Cacao is gezond! Vervolg


De Brunswick Laboratories in Amerika is een gevestigde waarde als het aankomt op het meten van  ORAC in de voeding of een supplement. Zij zijn een volledig onafhankelijk laboratorium.  Het is gegroeid vanuit universitaire onderzoeken  naar veroudering van het lichaam.

Ze hebben  een methode ontwikkelt waarbij zij de ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ) kunnen meten tegen de vijf grote vrije radicalen die het lichaam schade kunnen berokkenen. Vroeger werd enkel getest tegen één soort tegelijk. Vrije radicalen veroorzaken oxidatie of roest als het ware en als de vijf in combinatie optreden kunnen zij schade berokkenen aan het DNA, de eiwithuishouding en de vetten, veroorzaken zij systematische ontstekingen en andere schadelijke effecten, en zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de ouderdomskwalen. Slechts één van de radicalen bestrijden zou zijn als het herstellen van één gaatje in een band als er nog vier andere zijn. Door dit nieuwe procedé helpt het Brunswick Laboratories de firma's hun producten meer te verfijnen zodat ze efficiënter worden voor de consument. 

Dit zelfde Brunswick Laboratories heeft Xoçai™  een zegel van goedkeuring gegeven die natuurlijk fier prijkt op de doos en voor echtheid van de beweringen en een garantie biedt , doch Xoçai™ mag ook op elk vierkantje chocolade de waarde aan ORAC vermelden, en dat bedraagt 3.582 per vierkantje van 6gr (omgerekend komt dat op 59.700 per 100 gr.). De chocolade markt is enorm groot en deze onderscheiding maakt wel degelijk het verschil. Dit maakt van deze chocolade  eigenlijk meer een aanvulling van een gezond dieet en/of lifestyle. 

Een aantal studies hebben recentelijk aangetoond dat een inname van 600 à 900mg  in totaal aan Flavonoïden uit antioxydanten van planten, het lichaam zou behoeden van schade die door vrije radicalen kunnen aangebracht worden. X Power Squares hebben een totaal van 1.008mg aan flavonoïden per dagrantsoen (3 x6gr) en 5600 mg per 100gr.

Andere voedingsinformatie over deze squares is : gewicht per stuk = 6gr





Voedingswaarden
Per 100g
Per dagrantsoen
3x6gr = 18gr
% GDA
Energie
546Kcal
2278kJ
98Kcal
409kJ
5%
Eiwitten
10.0gr
2.0gr
4%
Koolhydraten
50.0gr
9.0gr
4%
Waarvan suiker
37.0gr
7.0gr
8%
Vetten
34.0gr
  
6.0gr

 
  
9%
Waarvan verzadigde vetten

  
27.0gr
  
5.0gr
  
25%
  
Vezels
11.0gr
2.0gr
8%
Sodium
0.1gr
sporen
<1%


Minimale hoeveelheid cacao 72,5%

Ingrediënten : Donkere Chocolade (Cacao massa 59%) cacao boter, rauwe suikerriet sap kristallen, Cacao (13,8%), emulsiefier (Soya Lecithine), Açai bes poeder, blauwbespoeder



Hoeveel ORAC heeft een mens nodig?

Studies tonen aan dat een gemiddelde westerling  3000 tot 5000 ORAC per dag moeten kunnen opnemen om zijn lichaam daadwerkelijk te kunnen wapenen tegen de gevolgen van vrije radicalen. Sommigen spreken zelf van 10000, vooral voor mensen die blootgesteld zijn aan veel vervuiling, stress, enz. We moeten dit halen uit Fruit en Groenten. Niettegenstaande de veelvuldige motiverende campagnes in vele tijdschrifen en uit verschillende hoeken en een vernieuwd inzicht in gezondheid die velen volgen,  zien we dat de gemiddelde westerling slechts 3 porties fruit en groenten eet, een equivalent van ongeveer 1200 ORAC, sommigen drijven dit op naar 5 porties doch dat is nog altijd niet voldoende.  Het is dus niet evident om met onze voedingsgewoonten alleen te komen tot het beoogde aantal.

Dit kan wel gerealiseerd worden door de inname van 3 stukjes Xoçai™ chocolade per dag.

 9 op 10 mensen kennen en lusten reeds chocolade, 1 op 5 is eraan verslaafd. Wat een gemakkelijke manier om aan onze gezondheid te werken. Natuurlijk vervangt deze chocolade de fruit en groentenporties niet, want deze bevatten nog veel andere gezonde ingrediënten die we nodig hebben, doch het geeft een zekerheid. U hebt waarschijnlijk al verschillende drankjes gezien in de winkel waarop vermeld wordt "boordevol antioxydanten", dan wil u die wel kopen, doch na een tijd vergeet u dat. Of u bent misschien in aanraking gekomen met firma's die drankjes verkopen die niet op de markt zijn, en hetzelfde effect hebben zoals Noni, Xango, Vemma of andere. Deze zijn stuk voor stuk goede alternatieven doch ze komen qua waarden niet aan de knie bij Xoçai. Chocolade heeft iedereen in huis, het komt er alleen op aan de juiste keuze te maken.
Vergeet alle vooroordelen over chocolade, deze is zeer gezond, zal u niet dik maken, (integendeel doch daar kom ik later op terug), helpt u aan de nodige ORAC om uw lichaam te beschermen, en is nog lekker ook!

Ik herhaal dus mijn nieuw levensmoto en hoop dat het ook de uwe wordt :

"3 Xoçai™ chocolates a day keeps the doctor  away!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sharing is caring ;-)
website:
http://www.rawchock.com

facebook:
http://www.facebook.com/xocohealthnl

contact:+31619727294

Mailform van Peter Langelaar
Je naam:
Je emailadres:
Je website url:
Je bericht:
MijnMailform jouw mailform!

Free Affiliate Link

Free Affiliate Link
Join us! earn & save money

Bijdragers

Twitter Healthy Chocolate Choconature

Dominus Cervix

Dominus Cervix
DOMINUS CERVIX

Bellstat